top of page

Ehdokaskartoitus – fiksumpi tapa rekrytoida avainhenkilöitä ja vahvistaa työnantajabrändiäsi kohdennetusti.

Valtaosa tavoittelemistasi ehdokkaista keskittyy nykyiseen työhönsä, eikä reagoi työpaikkailmoituksiin. Suuri osa heistä on kuitenkin halukas keskustelemaan uusista uramahdollisuuksista – heidät pitää vain löytää ja kontaktoida henkilökohtaisesti.

Perinteisesti näiden piilevien ehdokkaiden tavoittamiseen on käytetty suorahakua, mutta moni kokee sen liian kankeaksi ja kalliiksi vaihtoehdoksi. Scoutrian ehdokaskartoitus auttaa löytämään ja tavoittamaan pätevät ehdokkaat perinteistä suorahakua nopeammin, ehdokasystävällisemmin, läpinäkyvämmin ja järkevämmällä investoinnilla. Ehdokaskartoituksemme korvaa perinteisen, korkeatasoisen suorahaun vaativissa asiantuntija-, päällikkö- ja johtotason rekrytoinneissa.

Harkitsetko avainhenkilön rekrytointia?

Ehdokaskartoitus löytää päteviä ehdokkaita asiantuntija-, päällikkö- ja johtotason rekrytointeihin. 

Tiesitkö, ettet oikeasti tarvitse täysimittaista, kovahintaista ja kankeaa suorahakuprosessia löytääksesi päteviä ehdokkaita? Tarvitset sen kaikista tärkeimmän ja vaikeimman vaiheen – siis ehdokaskartoituksen (research, desk research). Ehdokaskartoitus on koko suorahaun ydin, joka määrittää loppuprosessin suunnan. Sen tasossa voi kuitenkin olla suuria eroja, mikä heijastuu suoraan rekrytoinnin lopputulokseen.

 

Scoutria on uudenlainen luottokumppani palkkaaville esihenkilöille sekä HR- ja rekrytointitiimeille. Emme odota passiivisesti hakemuksia tai kartoita vain omaa verkostoamme, koska mielestämme ansaitset enemmän lisäarvoa ja vastinetta investoinnillesi. Kartoitamme tyypillisesti useita satoja potentiaalisia ehdokkaita soveltuvista tiedonlähteistä, jotta voit palkata parhaan saatavilla olevan osaajan.

 

Ehdokaskartoituksemme linkittyy saumattomasti osaksi rekrytointiprosessianne ja palvelumme taipuu erilaisiin tarpeisiin. Sinä päätät, haluatko jatkaa prosessia itsenäisesti laadukkaan ehdokaslistan luomisen jälkeen (Long List) vai esiteltyämme uramahdollisuudesta kiinnostuneita, päteviä ehdokkaita (Short List).

Hinnoittelumallimme on kiinteä ja mahdollistaa sen, että toimeksiantosi saa ansaitsemansa täyden huomion ja osaajamarkkina kartoitetaan huolellisesti. Palvelemme Tampereen seudulta käsin kaiken kokoisia yrityksiä, kaikilla organisaatiotasoilla ja toimialoilla, sijainnista riippumatta.

Ehdokaskartoitus-palvelumme avainhenkilöiden rekrytointiin:
Long List

Long List-palvelussa tunnistamme mielenkiintoiset toimialat, yritykset ja osaajat. Tyypillisesti kartoitamme useita satoja potentiaalisia ehdokkaita soveltuvista tiedonlähteistä. Saat parissa viikossa tuoreen, korkealaatuisen ehdokaslistan, jonka voit kontaktoida itsenäisesti.

Haluatko, että hoidamme myös ehdokkaiden kontaktoinnin puolestasi? Silloin suosittelemme Short List-palvelua.

Short List

Short List-palvelumme korvaa perinteisen, korkeatasoisen suorahaun vaativissa asiantuntija-, päällikkö- ja johtotason rekrytoinneissa.

Short List-palvelussa luomme Long Listin (tyypillisesti kartoitamme useita satoja potentiaalisia ehdokkaita soveltuvista tiedonlähteistä), kontaktoimme kiinnostavimmat ehdokkaat, kerromme uramahdollisuudesta sekä kartoitamme mm. heidän osaamistaan ja motivaatiotaan. Esiteltävien ehdokkaiden määrään vaikuttaa luonnollisesti mm. position ja asiakasyrityksen houkuttelevuus. Tyypillisesti esittelemme muutamassa viikossa n. 3-6 ehdokasta, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan keskusteluita kanssasi. Halutessasi koordinoimme puolestasi myös ensimmäiset palaverit ehdokkaiden kanssa.

"Kiitos avustanne ja sujuvasta yhteistyöstä tässäkin rekrytoinnissa. Ehdokaskartoituksenne avulla löytyi jälleen kerran useita mielenkiintoisia ehdokkaita ja saimme palkattua sieltä juuri meille sopivan. Ehdokkaatkin olivat erittäin tyytyväisiä prosessiinne ja antoivat siitä hyvää palautetta."

Toimeksiantaja

HR Business Partner

Kenelle ja minkälaisiin rekrytointitarpeisiin 
Scoutrian ehdokaskartoitus sopii?

Ehdokaskartoituksemme tavoitteena on auttaa sinua palkkaamaan paras saatavilla oleva osaaja – ei parasta työnhakijaa eikä helpoiten löytyvää ehdokasta, vaan paras saatavilla oleva osaaja. Siksi emme julkaise työpaikkailmoituksia, vaan keskitymme huolelliseen ehdokaskartoitukseen ja henkilökohtaisiin keskusteluihin ehdokkaiden kanssa.

Voit lukea modernin rekrytointikonseptimme hyödyistä täältä.

Kenelle ehdokaskartoituksemme on tarkoitettu?

Scoutrian ehdokaskartoitus on suunniteltu johdon, esihenkilöiden sekä HR- ja rekrytointitiimien saumattomaksi luottokumppaniksi. Me teemme vaikeimmat ja työläimmät vaiheet puolestasi, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen ja onnistua paremmin rekrytoinneissasi.

Ehdokaskartoitus sopii sinulle, kun

 • työpaikkailmoitus ei tuota toivottua lopputulosta

 • haluat palkata parhaan saatavilla olevan osaajan – et vain parasta työnhakijaa

 • haluat löytää ja tavoittaa päteviä, piileviä ehdokkaita modernilla ja ehdokasystävällisellä tavalla

 • haluat rekrytoida avainhenkilön luottamuksellisesti ja hiljaisesti

 • haluat vahvistaa työnantajabrändiäsi kohdennetusti juuri oikean kohderyhmän keskuudessa

 • koet positiivisen ehdokaskokemuksen tärkeäksi kilpailuvaltiksi rekrytoinnissa

 • haluat arvioida pätevien ehdokkaiden sopivuuden itsenäisesti

 • haluat ehdokaskartoituksen jälkeen viedä rekrytoinnin itsenäisesti maaliin, oman työnantajabrändisi mukaisesti

Ehdokaskartoitus sopii sinulle, kun haluat rekrytoida

 • Ylintä johtoa

 • Keskijohtoa

 • Asiantuntijoita

Haluaisitko jutella aiheesta tarkemmin?

Ota yhteyttä

Autamme kaiken kokoisia yrityksiä rekrytoimaan johto- ja asiantuntijatason osaajia, sijainnista riippumatta. Ota yhteyttä, kun haluat jutella rekrytointitarpeistasi luottamuksellisesti.​

jani-tammerkoski-pieni.jpg
Jani Laine

Research Consultant & Founder

jani.laine@scoutria.com

+358 45 257 2526

LinkedIn

Lähettämällä viestiä tai varaamalla etäpalaverin annat suostumuksesi viestintäämme – saatamme silloin tällöin lähettää esim. hyödyllisiä sisältöjämme. Voit perua suostumuksesi koska tahansa. Lisätietoa voit lukea tietosuojaselosteestamme.

bottom of page