Scoutria – me keskitymme olennaiseen.

Suorahakuprosessi on säilynyt lähes muuttumattomana vuodesta 1926 lähtien, vaikka asiakkaiden tarpeet, työelämä ja ehdokkaiden käyttäytyminen ovat muuttuneet radikaalisti. Scoutria haluaa uudistaa tavan, jolla yritykset rekrytoivat avainhenkilöitä nyt ja tulevaisuudessa.

Kuuntelimme yritysten toiveita, tarkastelimme perinteistä suorahakuprosessia kriittisesti ja karsimme siitä kaiken turhan pois. Loimme rekrytointikonseptin, joka keskittyy olennaiseen eli relevanttien ehdokkaiden tunnistamiseen ja tavoittamiseen.
 
Scoutrian nimi on johdettu sanoista 'scout' ja 'scouting' eli 'scouttaamisesta', joka yhdistetään tiedonhankintaan ja kykyjenmetsästykseen. Se heijastaa sitä, mitä teemme intohimoisesti ja missä olemme ylivoimaisen hyviä: löytämisessä.

Harkitsetko avainhenkilön rekrytointia?

Arvomme

Laadukas ja ennustettava lopputulos syntyy, kun arvot ohjaavat päivittäistä tekemistä ihan oikeasti. Meidän tekemistämme ohjaavat seuraavat arvot.

Luotettavuus

Emme etsi pikavoittoja, vaan pitkäaikaista kumppanuutta. Olemme ahkeria ja sinnikkäitä, sovitut aikataulut pitävät ja ylipäätään operoimme korkealla laadullisella ja moraalisella tasolla kaikessa toiminnassamme. Mahdollisisissa eturistiriitatilanteissa asetamme asiakkaittemme – sekä ehdokkaiden että toimeksiantajiemme –  edun oman etumme edelle.

Asiakaslähtöisyys

Palvelumme on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja huomioimaan sekä toimeksiantajan että ehdokkaan näkökulman. Tarjoamme sellaisia palveluja, joita asiakkaat oikeasti tarvitsevat ja haluavat. Kehitämme palveluitamme ja menetelmiämme jatkuvasti.

Tasapuolisuus

Emme syrji ketään. Teemme ehdokaskartoituksessa valintoja ja karsintaa ainoastaan ehdokkaiden pätevyyden pohjalta, asiakkaan asettamien vaatimusten ja toiveiden mukaisesti.

Vastuunkanto

Kannamme vastuumme kaikista niistä asioista, joihin voimme vaikuttaa. 

Kokenut tiimi palveluksessasi

jani-tammerkoski-pieni.jpg
Jani Laine

Ennen Scoutrian perustamista työskentelin reilut 15 vuotta B2B-palvelumyynnin tehtävissä, joista yli kymmenen vuotta rekrytointialalla yhteyspäällikkönä, myyntivastuullisena rekrytointikonsulttina ja research-konsulttina. Lukuisia vaativia johto- ja asiantuntijatason toimeksiantoja toteuttaessani oivalsin, että laadukas ehdokaskartoitus on korkeatasoisen suorahaun salaisuus. Ilman sitä on mahdotonta kartoittaa osaajamarkkinaa perusteellisesti ja löytää relevantteja osaajia. Siksi halusin syksyllä 2020 perustaa yrityksen, jonka konsepti on rakennettu ehdokaskartoituksen ympärille ja on sijainnista riippumaton. 

Research Consultant & Partner

jani.laine@scoutria.com

+358 45 257 2526

LinkedIn

Jaakko Ruoholahti PEILIKUVA.jpg
Jaakko Anttila

Siirryin Scoutriaan keväällä 2021, koska haluan työskennellä yrityksessä joka on tiennäyttäjä. Olen työskennellyt lähes koko työurani informaatikkona tiedonhankinnan ja -hallinnan parissa. Vuodesta 1996 lähtien olen toiminut suorahakualalla. Minulla on työkokemusta mm. maailman johtavista kansainvälisistä ylimmän johdon suorahakuyrityksistä, henkilöstöpalvelukonsernin suorahakuyksiköstä, menestyneestä rekrytointialan start-upista, julkiselta turvallisuussektorilta sekä omasta yrityksestä. Haluan tarjota Scoutrian asiakkaiden käyttöön samanlaatuiset ehdokaslistat kuin maailman johtavilla headhuntereilla on käytössään.

Research Consultant & Partner

jaakko.anttila@scoutria.com

+358 40 544 9588

LinkedIn

Harkitsetko avainhenkilön rekrytointia?